Artık randevusuz girilemeyecek!

Saldırgan Orhan Övet'in Meclis'e girişini gösteren güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Övet'in, kimseye yol sormadan CHP Grubu'nun yapıldığı salona yönelmesi dikkat çekti. Olayın ardından Meclis'te güvenlik zaafiyeti tartışması başladı. Meclis İdare Amiri Salim Uslu, zaaf olduğunu kabul etti. Ardından Meclis'e giriş çıkışları kısıtlayan düzenleme geldi.

Artık randevusuz girilemeyecek!

Saldırının ardından Meclis'te güvenlik zaafiyeti de tartışılmaya başlandı. AKP'li Meclis İdare Amiri Salim Uslu, güvenlik açığı olduğunu itiraf etti.

"Dileyen dilediği gibi belli saatlerde girip Genel Kurul'u da izlemek dahil Meclis yerleşkesinde gezebilmektedir. Bunun yarattığı sıkıntılar var."

Uslu, milletvekillerine de ilginç bir eleştiride bulundu.

"Bazı sayın milletvekillerinin Dikmen ya da Çankaya kapıda eylem yapanları misafirimizdir diye içeriye alıyor olması, araçlarında güvenlik kontrolünden geçirmeden bazı vatandaşları içeri alınıyor olmasının yarattığı sakıncalar ve zaaflar vardır."

AKP'li Uslu, Meclis'e randevu sisteminin getirilmesini istedi. "Şimdiden sayın başkanımızın talimatı ve tasarrufuyla randevulu sisteme geçmiş bulunuyoruz" dedi. Uslu'nun bir diğer önerisi de grup toplantılarının eskiden olduğu gibi farklı günlerde yapılması.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # Meclis Başkanlığı # randevu