ABD o örgütü terör listesinden çıkarıyor

ABD'de Joe Biden yönetimi, Yemen'de Suudi Arabistan saldırıların karşı direnen Husileri terör örgütü listesinden çıkarmaya hazırlanıyor. ABD daha önce de Suudi Arabistan'a Yemen için desteğini kestiğini söylemiş, Husiler bu adımdan memnun olduklarını açıklamıştı.

ABD o örgütü terör listesinden çıkarıyor

Amerika Birleşik Devletleri, odağını değiştiriyor. Washington, Rusya ve Çin karşıtlığını artırırken gözünü Doğu Akdeniz'e çevirmiş durumda. Bu politika kapsamında yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

ABD'de Joe Biden yönetiminin, Donald Trump'ın son günlerinde "yabancı terör örgütleri" listesine eklediği Husileri listeden çıkarmaya hazırlandığı bildirildi. Böylece bir cepheden daha güç istenen odağa geçirilebilecek.

ABD medyasına açıklama yapan ve adı açıklanmayan üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Biden yönetiminin söz konusu adımla ilgili Kongreyi bilgilendirdiğini duyurdu.

Buna göre Biden yönetimi, kısa süre içinde çalışmasını tamamlayarak Yemen'deki Husileri "yabancı terör örgütleri" listesinden resmen çıkaracak.

Biden, önceki gün yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan'a sağladığı askeri yardımı kestiğini duyurmuştu. Bu karar üzerine Husiler, desteğin sona ermesini memnuniyetle karşılamıştı.

# abd # rusya # çin # Yemen # trump # terör örgütü # örgüt # doğu akdeniz # suudi arabistan # abd çin # washington # Amerika Birleşik Devletleri # abd rusya # ABD terör destek # terör listesi # ABD Joe Biden # husiler # Rusya Çin # cephe # ABD Trump # terör örgütü listesi