Ulusal Kanal gündeme taşımıştı! ÖSYM'den açıklama geldi

İki kez ertelenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın 15 Kasım'da yapılması kararlaştırıldı. ÖSYM'nin kararına göre, 6-7 Ekim tarihinde de ek başvuruların alınması planlandı. Ulusal Kanal 2 Ekim'de yaptığı haberde sınav takvimindeki belirsizliğe dikkat çekmişti.

Ulusal Kanal gündeme taşımıştı! ÖSYM'den açıklama geldi

Engelliler ertelenen E-KPSS’ye ilişkin sesini duyurdu. Umutların bağlandığı sınav için tarih belli oldu.

Engellilerin kamu personeli olmak için girdiği E-KPSS Kovid-19 nedeniyle 2 kez ertelenmişti. Son ertelemede sınavın yapılacağı tarih açıklanmamıştı. Ulusal Kanal’ın engellilerin mağduriyetini 2 Ekim'de gündeme taşımasının ardından sınavın yapılacağı tarih belli oldu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre sınav engellilerin talep ettiği 15 Kasım tarihinde yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de E-KPSS için 6-7 Ekim’de ek başvuruların alınacağını duyurdu. Başvurular ÖSYM’nin sitesinden veya mobil uygulamadan gerçekleştirilebiliyor.

24 Ocak-12 Şubat veya 11-12 Mart tarihleri arasında E-KPSS’ye başvuranların yeniden başvuru yapmaları gerekmiyor. Sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce ise HES kodu alınmalı.

Engellilerin İstihdamda Hakları Platformu Sözcüsü Turhan İçli, sınav tarihinin 15 Kasım olarak açıklanmasının olumlu olduğunu belirtti. İçli, atama kontenjanlarında da iyileştirme istedi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # ösym # Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı