Sözde Ermeni soykırımı tasarısı yeniden Amerika Kongresi'ne geliyor

Soykırım yalanının 100'üncü yıldönümü yaklaşırken Amerika Kongresi yine hareketlendi. Kongre üyeleri Ermeni soykırımını kabul eden tasarının bu hafta Kongre'ye sunulması bekleniyor.

Sözde Ermeni soykırımı tasarısı yeniden Amerika Kongresi'ne geliyor

Sözde Ermeni soykırımı tasarısı yeniden Amerika Kongresi'ne geliyor.

Soykırım yalanının 100'üncü yıldönümü yaklaşırken Amerika Kongresi de hareketlendi. Ermeni soykırımını kabul eden tasarının bu hafta Kongre'ye sunulması bekleniyor.

Tasarı, geçen Kasım ayında yapılan ara seçimler nedeniyle Kongre'ye sunulamamış ve kadük kalmıştı.

Ardından Kongre'nin Ermeni Dostluk Grubu eşbaşkanları Cumhuriyetçi Robert Dold ve Demokrat Partili Frank Pallone ile Cumhuriyetçi David Valadao ve Demokrat Partili Adam Schiff, Kongre üyelerine mektup göndermişti. Mektupta Kongre üyelerinden soykırım tasarısını hazırlamaları istenmiş ve bunun için 24 Şubat son tarih olarak belirlenmişti.

24 Nisan öncesine denk getirilmek istenen tasarı için Ermeni diasporasının Kongre’den imza toplamada zorluklar yaşadığını ifade ediliyor. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan kaynaklar, tasarıya imza veren milletvekillerinin sayısının 50’yi geçmesinin beklenmediğini, ayrıca Temsilciler Meclisi Başkanlığı’nı yürüten Cumhuriyetçi John Boehner’ın da Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili görüşlerinin olumsuz olduğunu bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

# sözde Ermeni soykırımı tasarısı