Türkiye'den KKTC'ye 40 bin doz aşı

Türkiye, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yardımlarını sürdürüyor. Dün gece saatlerinde KKTC'ye, Çin'den getirilen 40 bin doz Sinovac aşısı daha ulaştırıldı.

Türkiye'den KKTC'ye 40 bin doz aşı

KKTC'ye ulaşmak üzere gönderilen aşılar TürkiyeSağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile taşındı. Uçak saat 01.30'da Ercan Havalimanı'na iniş yaptı. Sinovac aşıları KKTC Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından teslim alındı.

Bugün gönderilen aşılarla birlikte Türkiye'nin KKTC'ye gönderdiği aşı miktarı 140 bine ulaştı.

KKTC Başbakanı Ersan Saner, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kovid-19 salgınında mücadelemizi siz halkımız ve Türkiye'nin desteği ile etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Bu gece Anavatan Türkiye'den 40 bin SINOVAC aşı daha yurdumuza gelecektir. Anavatan Türkiye'mize yürekten teşekkür ediyoruz. Lütfen kurallara ve kısıtlamalara uyalım." ifadelerini kullanmıştı.

# türkiye # çin # Ersan Saner # uçak # sağlık bakanlığı # salgın # kovid 19 # sinovac # çin aşısı # Türkiye Çin # sinoVac aşısı # Türkiye aşı # KKTC Ersan Saner # Türkiye KKTC # KKTC Başbakanı Ersan Saner # KKTC Sağlık Bakanlığı # Türkiye KKTC aşı # KKTC Sinovac aşısı # Ercan Havalimanı # Anavatan # anavatan Türkiye # KKTC anavatan Türkiye