Türkiye-Mısır hattında sıcak gelişme

Vatan Partisi'nin dış politikada çizdiği rota her zaman Türkiye'nin önünü açıyor. Mısır ile ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Vatan Partisi'nin bu söylemi bugün devlet kademelerinde etkili oluyor. Türkiye'nin, Mısır ile bozuk olan ilişkileri düzeltmek için diplomatik hamleler yaptığı öğrenildi. MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat iki ülke arasında resmi ve gayri resmi temaslar yürütüldüğünü söyledi. Kulat, Vatan Partisi'nin dış politikada yaptıklarını tanık olduğu olaylar üzerinden anlattı.

Türkiye-Mısır hattında sıcak gelişme

İlişkilerin bozuk olduğu Ankara Kahire hattında sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye Doğu Akdeniz'deki tehditleri göğüslemek için bir yandan askeri adımlar atarken diğer yandan diplomatik hamleler yapıyor.

2014'te Mısır'da iktidar değişince Ankara Kahire hattında ilişkiler bozulmuştu. Bu dönemde Vatan Partisi daha önce Suriye de olduğu gibi Mısır ile ilişkilerin düzeltilmesi için kritik hamleler yaptı.

İlişkilerin bozuk olmasının da etkisiyle Mısır son dönemde Türkiye'nin karşısında Yunanistan'ın yanında yer almaya başladı. Ancak iddialara göre Türkiye, Mısır ile ilişkileri düzeltmek için bir takım girişimlerde bulunuyor. MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, iki ülke arasındaki temasa ilişkin ayrıntıları Ulusal Kanal'da yayınlanan Başkent Kulisi Programında açıkladı.

ulusal.com.tr

# mısır # vatan partisi # mehmet ali kulat