İstanbullular dikkat: İstanbulkart-HES kodu eşleşmesinde son gün

Hes kodu artık hayatımızın her noktasında. Şimdide İstanbul'da toplu ulaşımlarda. Salgına karşı alınan önlemler kapsamında yarından itibaren İstanbulKart'ına HES kodu tanımlamayan yolcular toplu taşımaları kullanamayacak. Peki, İstanbulKart HES kodu eşleştirme işlemi nasıl yapılır?

İstanbullular dikkat: İstanbulkart-HES kodu eşleşmesinde son gün

Haber: Şevval Yıldırım - Kamera: Emre Alp Genç

İstanbul'da toplu ulaşımda yeni dönem başlıyor. İstanbulkartllılar HES kodu ile entegre edilecek. Son gün ise 15 Ocak Cuma.

İçişleri Bakanlığı İstanbul'da şehir içi toplu ulaşımda HES kodu zorunlu dedi. Vatandaşlarda hazırlık başladı. Kimi saatlerce kuyrukta bekledi. Kimi işlemini internet üzerinden yaptı.

Bu kapsamda 15 Ocak tarihine kadar HES kodlarını İstanbulkartlarına entegre etmeyenler toplu ulaşımdan faydalanamayacak. Tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya çalışanlar, İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak. Peki, İstanbulkart ile HES kodu nasıl eşleştirilir?

Bu tanımlama oldukça basit bir şekilde yapılabiliyor. İşlem https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesi üzerinden yapılıyor.

Kovid-19 kısıtlamasına takılan 65 yaş üstü bazı vatandaşlara ise sıra gelmedi. Onlar Saat 13.00 olduğunda evlerine dönmek zorunda kaldı.

İstanbul'da toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulKart bulunuyor.

# istanbul # Kovid19 # içişleri bakanlığı # Toplu Taşıma # hes # istanbulkart # izolasyon