İstanbul'da Suriyeli gerginliği

Gaziantep ve Hatay'ın ardından İstanbul Küçükçekmece'de de Suriyeli gerginliği yaşandı. Suriyeli 2 kişinin 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiası mahalleyi ayağa kaldırdı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı olaylarda, Suriye'lilere ait ev ve işyerlerin camları kırıldı.

İstanbul'da Suriyeli gerginliği

Gaziantep ve Hatay'da yaşanan Suriyeli gerginliği İstanbul Küçükçekmece'ye de sıçradı.

Suriyeli 2 kişinin 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiası Küçükçekmece'de bulunan İkitelli mahallesini ayağa kaldırdı.

İkitelli mahallesinde oturan yurttaşlar öfkelenerek Suriyelilere ait ev ve iş yerlerinin camlarını kırdı. Bir lokanta içerisinde bulunan sandalye ve masalar sokağın ortasına saçıldı. Bazı arabalar da öfkeli kalabalık tarafından ters çevrildi.

Olaylar nedeniyle beş Suriyeli kadının yaralandığı kaydedildi. Yaralı kadınlar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Akşam saatlerinde meydana gelen olay için bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlar ile mahallede güvenlik önlemi aldı.

Mahalledeki Suriyeliler yoğun güvenlik önlemi altında polis otosuna bindirerek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde de Suriyeliler ile bölgedeki yurttaşlar arasında gerginlik yaşandı. Fırından ekmek almak istiyen Suriyelilerle Türkler arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Mahalleli Suriyelilerin yaşadığı evleri taşladı. Polis kalabalığı havaya ateş ederek dağıtmaya çalıştı. İlçede geniş güvenlik önelemleri alındı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # istanbul # gerginlik