Rusya’dan NATO ve ABD’ye sert uyarı

Rusya, Ukrayna konusunda ABD ve NATO’yu uyardı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’ya asker gönderilmesi halinde Rusya’nın kendi güvenliğini sağlamak için ek tedbirler alacağını duyurdu.

Rusya’dan NATO ve ABD’ye sert uyarı

Rusya, Ukraynasınırındaki Donbass’ta artan gerginlikle ilgili Amerika Birleşik Devletleri ve NATO’yu bir kez daha uyardı.

Kremlin SözcüsüDimitri Peskov, ABD ve NATO’nun Ukrayna’ya asker göndermesinin gerilimi daha da arttıracağı uyarısında bulundu, “Bu durum, Rus tarafını güvenliğini sağlamaya dönük ek önlemler almak zorunda bırakır” dedi. Peskov, bu önlemlerin neler olabileceği sorusuna "Gerekli görülen her önlem" yanıtını verdi:

- Maalesef Donbass'ta temas hattındaki durum korku verici. Ukrayna ordusu, birkaç değil çok sayıda provokasyonda bulunuyor. Kendi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alıyoruz. Rusya sınırları boyunca NATO’nun ve bazı ülkelerin silahlı kuvvetlerinin faaliyetlerini artırdığını biliyorsunuz. Bütün bunlar bizi tetikte olmaya mecbur ediyor.

Rus Sözcü, Ukrayna Hükümeti’nin bölgeye Amerikan askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklamasının kabul edilemez olduğunun da altını çizdi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donbas’taki gerilimle ilgili Washington’un Kiev’e destek sağlama sözü verdiğini duyurmuştu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi de Ukrayna ile sınırları olan NATO ülkelerinin, savaşa hazırlık durumunu güçlendirmesi gerektiğini bildirmişti.

Gelişmeler üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve NATO'ya “bölgede yeni savaş başlatmaya çalışanlar Ukrayna’yı yıkıma uğratır” uyarısında bulunmuştu.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # sınır # güvenlik # nato # asker # Sergey Lavrov # önlem # washington # kiev # provokasyon # kremlin sözcüsü # dimitri peskov