Fransız Le Monde Gazetesi: ''Türk SİHA'ları yok satıyor''

Fransız Le Monde gazetesi, Türk SİHA'ları için "yok satıyor" övgüsü yaptı. Haberde, Türkiye'nin son yıllarda askeri endüstrisinde İnsansız Hava Aracı üretiminde büyük yol katettiği belirtildi.

Fransız Le Monde Gazetesi: ''Türk SİHA'ları yok satıyor''

Türkiye'nin milli savunma sanayisini önemli ölçüde geliştirmesi ve bu alanda ürettiği İnsansız Hava Araçları, dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.

Son olarak Fransa'nın Le Monde gazetesi, Türk SİHA'larının birçok ülke tarafından istendiğini belirten haber yaptı. Haberde, "Türk SİHA'ları yok satıyor" ifadesi yer aldı.

Türk SİHA'larının Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’daki gözle görülür başarısı ile, özellikle eski Sovyet ülkelerinin talep edildiği bildirildi.

Haberde, ucuz ve etkili Türk SİHA'larının üç çatışma bölgesinde tankları, zırhlı araçları ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirerek çatışmanın seyrini değiştirdiği vurgulandı.

Baykar şirketi tarafından üretilen SİHA'ların arasında en çok talebi Bayraktar TB2 görüyor. Haberde, Bayraktar TB2'nin düşman kuvvetlerinin konumuna dair bilgi toplayabilmesi, savşa uçaklarını yönlendirebilme kabiliyeti ve güdümlü füzeleri sayesinde kendi saldırılarını düzenleyebilmesine dikkat çekildi.

Haberde Türkiye'nin, 10 yıldan kısa bir sürede dünyanın önde gelen SİHA üreticileri ABD, İsrail ve Çin'in arasında yerini aldığı belirtildi.

# abd # libya # israil # çin # siha # bayraktar tb2 # dağlık karabağ # insansız hava aracı # Silahlı İnsansız Hava Aracı # le monde # fransa türkiye # Fransız Le Monde gazetesi # türkiye fransa