Uzun namlulu silah ve bombayla saldırdılar

PKK'lıların, Mardin'in Dargeçit ve Diyarbakır'ın Bismil ilçelerinde düzenlediği saldırılarda 4 polis memuru yaralandı. Şırnak'ta ise açıkğöğretim sınava girmek için birliklerinden ayrılan 2 askerden haber alınamıyor. 2 uzman çavuşun PKK tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Uzun namlulu silah ve bombayla saldırdılar

PKK'lılar bu kez Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde saldırdı.

Bismil'de PKK'lılar devriye görevi yapan polis aracına el bombası attı. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Saldırıda hafif yaralanan 2 polis hastaneye kaldırıldı. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde de polisler hedef alındı. Önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçede başlatılan operasyon sırasında zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Olayda 2 polis yaralandı.

Şırnak'ta ise iki askerden haber alınamıyor. 2 uzman çavuşun açıköğretim sınavına girmek için servis aracıyla kent merkezine gittiği, sınav bitiminde ise geri dönmedikleri belirtildi.

Cizre ve Silopi'de ise öğretmenler, Bakanlığın başlattığı hizmet içi eğitim semineri için ilçeden ayrılmaya başladı. Cizre'de 104 okuldaki bin 298 öğretmenin çoğu ilçeden ayrıldı.

Otogarda yoğunluk nedeniyle büyük hareketlilik yaşandı. Otobüs bulamayan öğretmenler ise 5 kilometre mesafedeki İpek Yolu'na yaya olarak çıktı. Öğretmenler buradan bulabildikleri araçlara memleketlerine gitti.

Vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı tahmininde bulunarak, fırın, market, manavlara akın ederek alışveriş yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# 2 polis yaralı # uzun namlulu silah # Diyarbakır Bismil