Samsun'da hamsi 30 liradan satılıyor

Karadeniz'de bu sezon bol miktarda avlanan palamut, yerini çinekop ve hamsiye bırakmaya hazırlanıyor. Peki sofraların vazgeçilmezi hamsi tezgahlarda şuan ne kadara satılıyor? Yanıt için Samsun'a uzanıyoruz.

Samsun'da hamsi 30 liradan satılıyor

Karadeniz'de bu sezon bol miktarda avlanan palamut, yerini çinekop ve hamsiye bırakmaya hazırlanıyor. Sofraların baş tacı hamsi şimdilerde cep yakıyor. Kilosu 30 liradan satılıyor.

Samsun'un Canik, Alaçam, Dereköy, Yakakent ve Terme ilçelerinin kıyılarında tutulan balıklar, hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Yaklaşık 2 aydır tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor.

Palamudun ardından hamsi sezonu açılacak. Azar azar tezgahlara gelmeye de başladı. Şimdilerde kilosu 30 liradan satılıyor. Ancak havaların soğuması ve bollaşmasının ardından fiyatının düşmesi bekleniyor. Samsunlu balıkçılara göre vatandaş bu sene bol bol balık tüketecek.

Peki tezgahlarda diğer balıkların fiyatları ne durumda? Hemen söyleyelim. Mezgitin kilosu 30, istavrit, barbun, zargan ve çipuranın kilosu 40, alabalık 25, kefal ise 15 liradan satışa sunuluyor.

ulusal.com.tr

# samsun # hamsi # çinekop # palamut