HDP Siirt Milletvekili Besime Konca serbest bırakıldı

Terör Örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye yönelik operasyonlar hız kesmiyor. KCK ana davasında yargılanan 8 HDP'li milletvekili için mahkemeye zorla getirilme kararı çıkarıldı. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca gözaltına alındı. tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilen Besime Konca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca serbest bırakıldı

8 HDP'li milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.

Karar, KCK ana davasında yargılanan HDP'li vekiller Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım için verildi.

Ankara'da gözaltına alınan HDP Siirt milletvekili Besime Konca, Batman'da tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Konca çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gece gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haklarında yakalama kararı bulunan HDP'li vekiller, Meclis'ten ayrıldıktan bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Öte yandan davada yargılanan HDP Milletvekili Selma Irmak tutuklu bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# hdp # siirt # besime konca