Beyaz Saray'ın NATO açıklaması

NATO, stratejik konseptini Rusya ve Çin'e göre revize edecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Rusya'nın eylemleri ve Çin'in meydan okumalarına karşı yeni stratejik konsept belirleneceği kaydedildi. Yeni belge 2022'deki NATO Zirvesi'nde kabul edilmek üzere hazırlanacak.

Beyaz Saray'ın NATO açıklaması

Beyaz Saray'dan NATO'nun geleceği ile ilgili yapılan açıklamada, Rusya ve Çin'e göre yeni stratejiler belirleneceği açıklandı.

Bu yeni stratejik konseptin merkezinde Rusya ve yükselen Çin'e göre alınacak tedbirler yer alıyor.

Açıklamada, "Müttefikler, bu yeni stratejik konsepti gözden geçirmeyi kabul edecek" denildi.

Büksel'de başlayan NATO Zirvesi'nde planlanacak bu yeni strateji, 2022 yılında yapılacak zirvede kabul edilmek üzere hazırlanacak.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın hiç kimse için tehdit oluşturmadığını daha önce belirtmişti. Peskov, "Ancak çıkarları için tehlike arz edebilecek eylemleri karşılıksız bırakmayız" ifadelerini kullanmıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı ise bu yeni strateji planlarını, modern dünyada daha fazla gelişmesi için imkan olmayan "Soğuk Savaş" düşüncesinin bir tezahürü olarak gördüğünü açıklamıştı.

# rusya # açıklama # çin # nato # strateji # Beyaz Saray # Çin Dışişleri Bakanlığı # peskov # NATO Zirvesi # soğuk savaş # Müttefikler