Umudun çocuğu Berkin Elvan anıldı!

Berkin Elvan 2 yıl önce ekmek almaya giderken başından vuruldu. 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan, vurulduğu yerde anıldı. Baba Sami Elvan, "tek isteğimiz adalet" derken, anne Gülsüm Elvan Berkin'in mezarı başında gözyaşı döktü.

Umudun çocuğu Berkin Elvan anıldı!

İki yıl önce 16 Haziran 2013'te ekmek almaya giderken vuruldu, umudun çocuğu oldu. 14'ünde vuruldu, 15'inde 16 kilo olarak düştü toprağa Berkin Elvan.

Gaz fişeğiyle başından vurulduktan sonra 269 gün boyunca komada verdiği yaşam mücadelesiyle ölümsüzleşen Berkin Elvan, 2'inci yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı.

Baba Sami Elvan ve anne Gülsüm Elvan'ın konuştuğu anmaya adalet talebi damga vurdu.

Mersin'de bindiği minübüs şöförü tarafından öldürülen Özgecan Arlan da kar topu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü de Sami Elvan'ın gündemideydi.

Berkin'in mezarına geçildiğinde ise gözyaşları sel oldu, anne Gülsüm Elvan ve abla Gamze Elvan'ın feryatları yürek burktu.

11 Mart 2011'de hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın gaz fişeğiyle vurulması üzerine başlatılan soruşturma ise DHKP-C'nin soruşturma savcısını öldürmesiyle yılan hikayesine döndü.

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırı öncesi ağır aksak da olsa ilerleyen soruşturmada Berkin'in vurulduğu ana ait görüntüler ortaya çıkarılmış, olay anında orada olan 4 polisin eşkali tespit edilmişti.

# DHKP-C # sami elvan # berkin elvan # gezi parkı olayları