Van ve Muğla'da 136 kaçak göçmen yakalandı

Yasa dışı göçmenlere yönelik yurt genelindeki operasyonlar devam ediyor. Van'ın Erciş ilçesinde jandarma ekipleri bir günde toplam 73 düzensiz göçmen yakaladı. Bodrum’da ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tekne içerisinde bulunan 63 kaçak göçmeni yakandı.

Van ve Muğla'da 136 kaçak göçmen yakalandı

Van'ın Erciş İlçesine bağlı Topraklı Mahallesi’nde durdurulan bir minibüste yapılan kontrollerde 50 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı.

Yasa dışı yollarla geçişi organize ettiği iddia edilerek gözaltına alınan bir kişi de işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erciş ilçesine bağlı Aşağıgöze Mahallesi’nde de kaçak göçmen operasyonun bir diğer adresiydi. Düzenlenen operasyonda yurda yasa dışı yollarla giriş yaptığı tespit edilen 23 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı.

MUĞLA'DA DA 63 KİŞİ YAKALANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler Bodrum açıklarında bir yelkenli tekneyi durdurdu.

Tekne içerisinde bulunan 63 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Kaçak göçü organize ettiği iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Göçmenler yapılan işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

# bodrum # düzensiz göçmen # muğla # Afganistan # van # jandarma # erciş # sahil güvenlik # yasa dışı göçmen # kaçak göçmen # sahil güvenlik ekipleri # bodrum düzensiz göçmen # muğla düzensiz göçmen # van düzensiz göçmen # göçmen operasyonu