Rennan Pekünlü aynı konuyla ilgili ikinci kez hakim karşısında

Danıştay ve YÖK kararlarını uyguladığı için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Rennan Pekünlü aynı konuyla ilgili bir kez daha hakim karşısına çıktı. AİHM'nin "kabul edilebilirlik" kararı almasıyla yeni bir boyut kazanan dava 18 Eylül tarihine ertelendi.

Rennan Pekünlü aynı konuyla ilgili ikinci kez hakim karşısında

Profesör Doktor Rennan Pekünlü, danıştay kararını uyguladığı için yeniden hakim karşısına çıktı. Pekkünlü başörtülü öğrencilerin şikayeti üzerine açılan davanın 2. duruşmasına katıldı.

Duruşmada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı karar gündemdeydi.

Avukat Fatih Ülkü o başvurunun sonucunun beklenmesi talebinde bulundu. Mahkeme bu konuda gelecek celse karar vereceğini söyledi.

Duruşmada tanıklar dinlendi.

Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'ın türbanla ilgili verdiği röportaj ve 16 Mayıs 2012’de yaşanan olay gününe ait görüntüler izlendi. Yılmaz'ın çelişkili ifadeleri savunma avukatları tarafından mahkemeye sunuldu.

Rektör Candeğer Yılmaz, türban yasağıyla ilgili uygulamaların devam ettiğine açıklamış, 12 ay sonra da türbanla üniversiteye girişin serbest olduğunu söylemişti.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Rennan Pekünlü’yü kitle örgütleri bu duruşmada da yalnız bırakmadı. Çok sayıda yurttaş İzmir Bayraklı Adliyesi’nde görülen davayı takip etti.

Dava 18 Eylül tarihine ertelendi.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR

# rennan pekünlü # hakim karşısında # ikinci kez