AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: ''Seçim barajının kıymeti kalmadı''

Seçim barajı tartışmalarıyla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi. Yüzde 10 seçim barajının kıymetinin kalmadığını söyleyen Kurtulmuş, barajın düşürülmesinin faydalı olacağını belirtti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz de temsilde adaletin sağlanması için seçim barajın tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: ''Seçim barajının kıymeti kalmadı''

Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası’nda değişiklik yolda. Yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi veya kaldırılması için gözler AK Parti’nin sürdürdüğü çalışmalara çevrildi.

Değişiklik için çalışmalarını tamamlamak üzere olan AK Parti düzenlemeye son şekli MHP ile verecek.

''BARAJIN KIYMETİ KALMADI''

Peki, değişiklikle birlikte seçim barajı düşecek mi? Merak edilen tartışmaya ilişkin değerlendirme Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, barajın kıymetinin kalmadığını belirtti.

- Barajın kıymeti kalmadı. Partiler nihayetinde barajı ittifakla aşıyorlar. Hatta başka bir partinin listesinden seçiliyor.

- Baraj konusunun da tartışılması lazım. Barajların da aşağıya çekilmesinin Türkiye demokrasisi açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

''BARAJ SİSTEMİ TÜMÜYLE KALKMALI''

Bir açıklama da Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz temsilde adaletin sağlanması için seçin barajının kaldırılması gerektiğini vurguladı:

- Seçim barajı Türkiye'de belli güçlerin ekmeğine yağ süren bir mekanizma.

- Daima yönetimde istikrardan söz ediliyor. Doğru olan yönetimde istikrar ve temsilde adaleti dengeli şekilde birleştirmektir.

- Vatan Partisi olarak baraj sistemine karşıyız. Biz barajın temsilde adaletle bağdaşmadığını görüyoruz. Temsilde adaleti dışlarsanız yönetimde istikrarı sağlayamazsınız.

- Baraj sistemi tümüyle kalkmalıdır. Çünkü baraj temsilde adaleti ortadan kaldırıcı uygulamalıdır.

# türkiye # ak parti # vatan partisi # seçim # adalet # numan kurtulmuş # seçim yasası # baraj # istikrar # mehmet cengiz # avukat mehmet cengiz # siyasi partiler kanunu # seçim barajı # AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş # AK Parti Numan Kurtulmuş # yüzde 10