Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Boğaziçi'ndeki olayları öğrencilerin olayı olarak tanımlamak mümkün değil''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi kuşatma girişimine tepki gösterdi. Erdoğan, ''Amerika'daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz?'' diye sordu. Olayların Soros bağına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı, ''Osman Kavala'nın eşi provokatörlerin içinde'' bilgisini paylaştı. Öğrencilerin protestolarla ilgisi olmadığını vurgulayan Erdoğan, CHP, HDP ve İyi Parti'nin ortamı karıştırmak istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Boğaziçi'ndeki olayları öğrencilerin olayı olarak tanımlamak mümkün değil''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeminde Boğaziçi eylemleri vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde ise Türkiye'yi olaylar üzerinden kuşatmak isteyen Amerika Birleşik Devletleri vardı:

- Şu anda Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil.

- Amerika'daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz?

- Zenci vatandaşlarınızı oradaki polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler. Bunları dünyaya nasıl izah edeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği ve Fransa'ya da tepki gösterdi:

- Macron öbür taraftan sesleniyor, Avrupa Birliği'nden. Ya Macron sen önce şu sarı yelekliler meselesini hallet.

Olayların Soros bağlantısını anlattı Cumhurbaşkanı; Osman Kavala'nın eşinin provokatörlerin arasında olduğunu söyledi:

- Çıkmışlar ikide bir 'İstifa etmelidir.' Yani yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir.' diyecekler. Aynı zihniyet biliyorsunuz Osman Kavala denilen, bu ülkede Soros adeta ofisi olan, temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi'nde bu provokatörlerin içinde yer alan bir kadındır.-

''Huzurumuzu kaçırmak istiyorlar'' ifadelerini kullanan Erdoğan, CHP, HDP ve İyi Parti'nin ''ortamı karıştırma gayreti içinde'' olduğunu belirtti:

- Şu anda bunlar bizim de huzurumuzu kaçırmanın gayreti içerisindeler. Ana muhalefet bunun içinde, muhalefetin diğer ayakları, dağdan beslenen malum HDP bunun içinde, ne yazık ki İP de bunun içinde. Bunlar şu anda bunu karıştırmanın gayreti içindeler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Başaramayacaklar, bu işi Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler'' dedi:

- Karıştıramayacaklar, bu işi başaramayacaklar. Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Onun için de bütün emniyet teşkilatımız her türlü adımını kararlılıkla atıyor.

# abd # türkiye # amerika # erdoğan # fransa # avrupa birliği # boğaziçi # üniversite # osman kavala # George Soros