Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, darbecilerle gırtlak gırtlağa boğuştu

Türk ordusunun komutanları, 15 Temmuz'daki Amerikancı darbe girişimine karşı karargahta büyük bir direniş gösterdi. Fethullah'ın komutanları, genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarına zorla darbe bildirisini imzalatmaya çalıştı. Ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere diğer kuvvet komutanları darbecilerle saatlerce gırtlak gırtlağa boğuştu. Darbeciler bildiriyi imzalatamayınca komutanların karargahtan çıkardı. El ve ayak bilekleri savaş kelepçesiyle bağlanan Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü'nün de ağzı ve gözleri sıkıca kapatıldı.

Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, darbecilerle gırtlak gırtlağa boğuştu

Türk ordusunun generalleri, 15 Temmuz'da Amerikancı darbeye girişen Fethullah Terör Örgütü'nun subaylarına karşı direndi.

15 Temmuz'da karargahı basan darbeciler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın odasına girdi. Oda basılınca Akar'ın sesi karargahta yankılanmaya başlandı.

Sesleri duyan Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü yerinden fırladı ve Akar'ın makamına çıktı. Makama ulaştığında özel kuvvetler mensubu bir grup darbecinin koridorda olduğunu gördü.

Özkürkçü, "Ne oluyor, tatbikat mı var" diye tepki gösterdi. Bu sırada Akar’ın kapısının yarı açık olduğunu fark etti. Akar'ın makam masasında değil, çalışma masasında olduğunu gördü.

O sırada Akar'ın yanında, Genelkurmay 2. Başkanı ve Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli vardı. Ertuğrulgazi Özkürkçü olağanüstü bir durum olduğunu anladı ve komutanın odasına girmeye çalıştı. Ancak Özel Kalem Müdürü Albay Ramazan Güzel Özkürkçü'yi omzundan tutarak itti. Özkürkçü’nün karşılık vermesi üzerine, "Bunu da alın" diye talimat verdi. Üç bordo bereli Özkürkçü’nün üzerine çullandı. Özkürkçü bir süre darbecilere direndi... Elleri arkadan kelepçeli ve ayakları bağlı bir şekilde yan odaya alındı.

Akar’ın başına silah dayayan emir subayı yarbay, darbe metnini imzalamasını istedi. Ancak Akar, sert bir şekilde bildiriyi imzalamayı reddetti. Bu tartışmalar gırtlak gırtlağa yaşandı.

Darbeciler, Org. Akar’ın elini ayağını plastik kelepçeyle bağlamaya kalkıştı. Akar, darbecilere direndi. FETÖ mensubu teröristler Orgeneral Akar'ı yere yatırmaya çalıştı.... Akar, darbecilerle yerde de bir süre boğuştu. Kelepçeleme işlemi de kolay olmadı.

Genelkurmay Başkanı, 2. Başkan ve diğer komutanlara da aynı yöntemle kelepçelendi. Komutanlar darbecilerle bir süre boğuştu.

Kara kuvvetler komutanı ve kurmay başkanı saat 21.00'de darbeciler tarafından karargaha davet edildi. Daveti yapan isim de Orgeneral Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan'dı. Karar Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak ve kurmay başkanı Org. İhsan Uyar'a karargaha girer girmez darbecilerle karşılaştı. Bu sırada kara kuvvetleri komutanı koruma astsubayı topçu kıdemli başçavuş Bülent Aydın darbecilere karşı direndi. O an silahlar konuştu. Hahraman başçavuş Bülent Aydın Genelkurmay Başanlığı'nda vurularak şehit oldu. Koruma müdürü Piyade Yüzbaşı Burak Akın da komutanları korumak isterken yaralandı.

Komutanlar derdest edildikten sonra elleri bağlı bir şekilde helikopterle Akıncı Üssü’ne götürüldü. Darbeciler, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü'nün de el ve ayaklarının yanı sıra ağzı ve gözlerini sıkıca bağladı.

ulusalkanal.com.tr

# kuvvet komutanları # orgeneral hulusi akar