Sikorskyler Habur Sınır Kapısı'nın üstünde

Askeri müdahale mesajı veren Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından habur sınır hattında yapılan tatbikatta hareketlilik arttı. Referanduma bir gün kala Skorsky(Sikorski) helikopterler habur sınır kapısının üstünde sabit duruş yaptı. Tanklar ve zırhlı muhabere araçları da hücum pozisyonunda hızlı manevralarda bulundu.

Skorskyler Habur sınır kapısının üstünde bekledi. Tanklar hücum pozisyonunda manevra yaptı.

Askeri müdahale mesajının verildiği Milli Güvenlik Kurulu zirvesinin ardından sınır hattındaki tatbikatta hareketlilik üst düzeyde.

Skorskyler bir süre tatbikat alanının üstünde havalandıktan sonra Habur sınır kapısına doğru yöneldi. Sınır kapısının hemen üstünde havır pozisyonunda bekleyen helikopterler Türk bayrağının üstünde sabit duruş yaptı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından tatbikat alanına ilave birlikler gönderilmişti. Tatbikatta ikinci safhaya geçilmişti.

Tatbikattaki M-60 tanklarının 105 milimetre çapında topu var. Tanklar üzerlerinde uçaksavar ve makineli tüfek de taşıyor. 7 günün geride kaldığı Silopi-Habur bölgesinde yapılan tatbikatın devam edip etmeyeceği merak konusu.

Haber: Eray Çelebi

Kamera: Tansev Kara

ulusal.com.tr

# habur sınır kapısı # türk bayrağı # Skorsky