Artık midem bulanıyor

Artık midem bulanıyor

Koza İpek medyasında yaşananlar sonrasında kendilerine biçilmeyen kaftan kalmadı.

Özgür medyanın kralı imişler onlar olmassa ülke kalkınmazmış nasılda savaşmışlar direnmişler falan filan inter milan..

Bunları bir kaç gündür dinliyor izliyorsunuz...

Büyüklerimiz aydın ihanetinden bahsederdi bende sürece göre mercek ayarları değişenleri anlatacağım.

Yine bir gizli kayıt görüntüsü:

Kayyum diyor ki: Bizim kafada olmayan açıkça söylesin

İçlerinden biri: ben

Kayyum: Adın ne

İçlerinden Biri: Adım şu

Gerisini biliyorsunuz.

Sonrasında:

Vay emekçinin ekmeği ile oynuyorlar !

Sonra kararan kanalın bütün emekçilerine çağrılar geldi:

Olur mu böyle şey!

Jeneriğini al da gel!

Köşen hazır gel!

Mikrofonun hazır, gel!

Ceketini al da gel!

Gel, ne olursan ol, gel!

Topla gel! Gel, gel geri gel ! vs.

***

Çok zor yıllarda ağır ekonomik koşullar altında gerçeğin peşindeyiz. Hemen hemen bir avuç kadar emekçiydik. Sonra çalıştığımız kanal satıldı. Malum süreci yakından biliyorsunuz. Yeni patron altıncı ya yırttık abicim. Personelin alınamayan maaşları hazırlandı. Yeni patron nakit çalışıyor. Sonra muhasebeye hesap kitap işleri için çağırıldık. İçeri girdim bir grup koyu takım elbiseli adamın arasında alacağın şu kadar dedi muhasebe sorumlusu ablamız. Benim hesabıma göre biraz eksik dedim koyu takımlı adamlar gerildi. Bakışlar süzüşler değişti. Tamam sonra gel birlikte inceleriz dedi ablamız. Kağıdı uzattı.

Bu nedir?

Alacağını aldığına dair evrağı imzala...

Gözlerim açıldı. Koyu takımlı adamlar şimdi daha alçak uçuşta süzüşleri daha net.

Durum ortada vakit tam isyan vakti ama düğün arefesindeyiz yarın ödemeler var. Yuttum.

***

Birebir görüşmeler başladı haber merkezinde bir yandan yeni arkadaşlar geliyor bir yandan da kalan personelle görüşmeler yapılıyordu. Beni çağırdılar GYY odasına ne iş yapıyosun görevin ne sohbeti. Anlıyorsun bir şeyler. Tam 3 haftaya düğünüm var bi' halt edecekseniz az müsase edin der gibiyim. Yanıt GYY'den geliyor "Sana evliliğinde mutluluklar dilerim."

Konuşacak bir şey kalmıyor..

Bir kaç gün sonra bir haberde dışardayım bir telefon kanaldan

Karşımda ki ses: Hemen halkla ilişkiler bölümüne gel.

Ben: Haberdeyim.

Karşımdaki ses: Tamam döndüğünde gel.

Ben: Tamam

***

Döndüğümde GYY talimatıyla işime son verildiği söylendi. Güvenlik ile haber merkezine indim. Güvenlik mahçup. Haber merkezine girdim. O anda orada bulunan arkadaşlarımla vedalaştım. Sağ olsun yeni göreve başlayan arkadaşlar dahil hemen sağa sola telefon ettiler iyi bir adam iyi bir arkadaş işsiz kaldı biz kefiliz adama ihtiyacınız varsa hemen alın. Bunu hiç unutmadım. Özel eşyalarımı topladım karton bir çantaya koydum. Talep edilmedi ama çıkışta o çantayı güvenliğe verdim. İşten çıkarıldım bunlar özel eşyalarım siz bakın daha sonra gelir alırım dedim. Personel garantisiyle satın alınmıştı kanal sonra birer ikişer kapıya konmuştuk. Bir kaç sitede küçük haber olduk. Yanınımızda bugünkü gibi milletvekilleri yoktu. Kapıda kimseyi de göremedik. Hele yukarıda ki çağrıyı yapan medya mensupları olmadı. Tekel işçi direnişini vermeyenler, yatağan yürüyüşünü haber olarak bile görmeyenler, geziye vandal diyenler, kumpas kuranlar, bir atölye'de işçi eylemini dışardan görse bombalı eylem zannedecek tipler hep bir ağızdan aynı koroyu seslendiriyordu.

***

Yanlış anlamasın kimse kim kimin ekmeği ile oynuyorsa alçaktır benim gözümde. Ben bir yılı aşkın işsiz kaldım. Biz bu anlattıklarımızı gizli gizli kaydetmediğimiz için belki de kaybettik. Adetimiz değildi gizli işler yapmadık. Hep açık hep şeffaftık. Medya da böyleydi. Evinden işine giden insanlar yıllarca kapılarda işsiz kaldıklarını öğrendi. Şimdi AKP'nin güç kaybedeceğini bilerek kahramanca öne çıkan bu adamlar o zamanlarda neredeydi? Niye sesleri çıkmıyordu. Sistemin adamı olmadılar diye mi iş davetlerini alamadık alamadılar. Silivri'de içerde dışarda yaşananların canlı tanığı olarak bu yaşadıklarım elbette devede kulak. Ancak bir tespit olsun yazmak istedim. Bide niye çok öfkelisin diyenler oluyor bazen onlar bilsin diye.

***

Meslekte 20. yıla girdim. Ulusal Kanal'da 7 yıldır çalışıyorum. Gece çok rahat mışıl mışıl uyuyorum.Uyuyamayanlara acıyorum sadece. Ama yukarıda ki manzaranın aktörlerini gördükçe tiksiniyorum midem bulanıyor...

Can Karadut

ulusalkanal.com.tr

# akın ipek # can karadut # Kanaltürk # bugün tv # tarık toros