Beyaz Baretliler yine sahnede

Kısıtlı operasyonlarına devam eden Suriye ordusu, İdlib'in güneyine en seçkin birlikleri olan Kaplan Kuvvetlerini sevk etti. Bölgenin güneyinde bulunan El-Nusra mevzileri de karadan ve havadan ateş altına alındı. Hama ve Halep kırsalında da sıcak çatışmalar yaşanırken, İngiltere ve Amerika'nın desteklediği sözde yardım kuruluşu Beyaz Baretliler faaliyetlere başladı.

Teröristlerin son kalelerinden biri sayılan İdlib çevresinde askeri hareketlilik arttı.

Tahran Zirvesi ile silah bırakma çağrısı yapılan teröristler Hama kırsalından roketli saldırılara başladı.

Şam kontrolündeki bölgeye düşen roketler sivilleri hedef aldı. Suriye ordusu saldırıya karşılık verdi. Hama kırsalında kısa süre önce sıcak çatışmalar başladı. Şam, bölgeye çok sayıda tanklı birlik sevk etti.

Halep kırsalında da El Nusra'ya ait cepheler hedef alındı. Belirlenen bölgeler Suriye ordusu tarafından ateş altına alındı.

En yoğun çatışmaların yaşandığı bölge ise İdlib'in güneyi. Bölgede Rus Hava Kuvvetleri nokta atışları ile terör hedeflerini vurdu.

Suriye'ye hava desteği veren Rusya aynı zamanda bölgede tahliye kolidorları için çalışamalara başladı. Öncelikli olarak iki nokta seçildi.

O iki nokta Abu Duhur ve Morek olarak belirlendi. Rus Kuvvetleri bu iki noktadan sivillerin tahliyesi için koridor açmayı planlıyor. Her iki noktada da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Suriye Ordusu ise seçkin birlikleri olan Kaplan Kuvvetlerinin bölgeye sevk etti. Duma başta olmak üzere en kritik noktalarda görev alan Kaplan Birliklerinin sevki ile kara operasyonun her an başlayabileceği belirtiliyor.

Şam cephesinde gelişmeler böyleyken İdlib'te İngiltere ve Amerika destekli Beyaz Baretliler devreye girdi.

İdlib'te sık sık kimyasal yalanın gündeme getirildiği dönemde bölgede "Hastane bombardımanı" altında görüntüler servis edilmeye başlandı.

Rusya daha önce yaptığı açıklamalarda Beyaz Baretliler adlı sözde yardım örgütünün, yine kimyasal silah provakasyonu yapacağı konusunda uyarılar yapmıştı.

ulusal.com.tr

# suriye # idlib # El Nusra # Beyaz Baretliler