Hanefi Avcı ile birlikte 17 kişinin beraati istendi

Devrimci Karargâh örgütü davasında savcı esas hakkındaki mütaalasını açıkladı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile birlikte 17 kişinin beraatini isteyen savcı 7 kişi hakkında da ceza talep etti.

Hanefi Avcı ile birlikte 17 kişinin beraati istendi

Devrimci Karargah örgütü üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri iddiasıyla 69 kişinin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile birlikte 17 kişinin beraati 7 kişinin cezalandırılması talep edildi.

Yargıtay'dan dönen ve yeniden görülen Devrimci Karargah örgütü davasınının son duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, ilk yargılamada toplam 15 yıl 4 ay 5 gün hapisle cezalandırılan sanık Hanefi Avcı hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından beraat talep etti.

Mütalaada, Devrimci Karargah örgütü üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan 7 kişiye hapis cezası istendi.

Mütalaanın ardından mahkeme heyeti, sanıklara mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verdi. Duruşma ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

# Hanefi Avcı # Devrimci Karargâh