İsyan eden çiftçilere karşı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: ''Zarar eden çiftçi yok''

Girdi maliyetleriyle mücadele eden çiftçi zarar ediyor. Borçları nedeniyle binlerce üreticinin arazisi ve traktörü haczedildi. Ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zarar eden çiftçi olmadığını öne sürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan Pakdemirli," Ben zarar ettim diyen çiftçimiz yok, olmaması gerekir. Gübre desteklerini artırdık, yeterli mi? Değil. Elimde olsa çok daha fazlasını veririm." ifadelerini kullandı.

İsyan eden çiftçilere karşı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: ''Zarar eden çiftçi yok''

Üretmek için büyük emek harcayan çiftçi borç yükü altında eziliyor. Üstelik banka ve Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin uyguladığı hacizler üreticiyi tarımdan uzaklaştırma noktasına getirdi. Amasyalı bir çiftçi isyanını ''Atatürk çiftçileri böyle mi emanet etti'' diyerek dile getirmişti.

Zor durumda olan çiftçilerin sorunları giderek büyürken konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir açıklama yaptı.

- Ben zarar ettim diyen çiftçimiz yok, olmaması gerekir. Gübre desteklerini artırdık, yeterli mi? Değil. Elimde olsa çok daha fazlasını veririm. Çiftçimize moral ve motivasyon vermek en önemlisi.

Çiftçiye destek yapıldığını, yapılan desteğin yeterli olmadığını da söyledi Bakan Pakdemirli.

Toprak Mahsulleri Ofisimiz de doğru bir regülasyon politikası ile çiftçisini hiç üzmedi, bundan sonra da üzmeyecek merak etmeyin. Maliyetlerin arttığının çok farkındayız, bununla yatıyoruz, bununla kalkıyoruz. Elimizde olan şeyler var, elimizde olmayan şeyler var. Dünyadaki bu emtia fiyatlarının artışı. Çeşitli destekleri açıkladık, açıklıyoruz ve açıklamaya da devam edeceğiz.

# Bekir Pakdemirli # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # çiftçi