19 Mart 2019 Salı Oyna Kazan ipucu soruları için kopya ve joker kodu: Selimiye Camii’nin mimarı kimdir? Mimar Sinan kimdir?

5 bin kişinin ödül kazandığı, toplamda 35 bin lira ödül dağıtıldığı Oyna Kazan yarışmasında günün ipucu soruları kopyaları paylaşıldı. Selimiye Camii’nin mimarı kim olduğuna ait bilgi paylaşıldı. Peki Selimiye Camii’nin mimarı kimdir? Mimar Sinan kimdir? Selimiye Cami, Edirne'de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir. Sinan'ın 90 (bazı kitaplarda 80 olarak geçer) yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan'ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biridir. Mimar Sinan veya Koca Mi'mâr Sinân Âğâ (Sinaneddin Yusuf - Abdulmennan oğlu Sinan), (d. 29 Mayıs 1489, Ağırnas - ö. 17 Temmuz 1588, İstanbul) Osmanlı baş mimarı ve inşaat mühendisi. Kariyerinde önemli eser verdiği Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınmıştır. Başyapıtı, "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii'dir.

19 Mart 2019 Salı Oyna Kazan ipucu soruları için kopya ve joker kodu: Selimiye Camii’nin mimarı kimdir? Mimar Sinan kimdir?

Dün toplamda 35 bin liranın dağıtıldığı toplamda ödül sonrası bugünün Oyna Kazan yarışmaları merakla bekleniyor.

Şampiyonun 1500 lira kazandığı yarışma heyecanla takip ediliyor.

Peki bugünün ipucu sorularının kopyaları neler?

İPUCU SORUSU GELDİ

Selimiye Cami, Edirne'de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir. Sinan'ın 90 (bazı kitaplarda 80 olarak geçer) yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan'ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biridir.

Caminin kapısındaki kitabeye göre yapımına 1568 (Hicri:976) yılında başlanmıştır. Caminin 27 Kasım 1574 Cuma günü açılması planlanmışsa da ancak II. Selim'in ölümünün ardından 14 Mart 1575'te ibadete açılmıştır.

MİMAR SİNAN KİMDİR

Mimar Sinan veya Koca Mi'mâr Sinân Âğâ (Sinaneddin Yusuf - Abdulmennan oğlu Sinan), (d. 29 Mayıs 1489, Ağırnas - ö. 17 Temmuz 1588, İstanbul) Osmanlı baş mimarı ve inşaat mühendisi. Kariyerinde önemli eser verdiği Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınmıştır. Başyapıtı, "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii'dir.

Türkiye'nin en çok kazandıran canlı bilgi yarışması Oyna Kazan'da para ödülleri yarışmada en son 1 kişi kalana kadar devam ediyor ve bir kişi yarışmanın sonunda büyük ödülü kazanıyor. Fakat Oyna Kazan'da sadece bir kişi kazanmıyor. Kazandıran sorular aşamasına geldiğimizde, yarışmada kalan herkes para kazanmaya başlıyor. Üstelik ödüller, doğru yanıt verdikçe katlanarak artıyor. Yarışmada kalan son 1 kişi ise, tüm ödüllerin sahibi oluyor. Üstelik kazanacağınız para ödülü kuruşlarla değil, yüzlerce hatta binlerce lira ile ölçülüyor.

# oyna kazan # oyna kazan ipucu sorusu # Selimiye Camii # mimar sinan # Mimar Sinan kimdir