Ceren Damar Şenel davasında istenen ceza belli oldu

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Dava, 24 Ocak 2020’ye ertelendi.

Ceren Damar Şenel davasında istenen ceza belli oldu

Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı için ağırlaştırılmış müebbet istendi. Dava, 24 Ocak’a ertelendi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından okuldaki odasında öldürülmüştü. Katil zanlısı ilk ifadesinde kopça çekerken yakalandığı için öğretmenini öldürdüğünü iddia etmişti. 27 Eylül’deki duruşmada ise Şenel ile ilişkileri olduğunu öne sürmüştü. Şenel’den uzak durduğu için de hakkında kopya işlemi yapıldığını söylemişti.

Dava eksikliklerin tamamlanması için 29 Kasım’a ertelenmişti. Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ikinci celsesi görüldü. Cumhuriyet savcısı, Türk Ceza Kanunu'nun 82'inci maddesi kapsamında sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Mütalaanın yanı duruşmada 4 tanığın beyanları dinlendi. Tanıklar, Şenel ve Hikmet’in ilişkileri olduğu iddialarını yalanladı.

Mahkeme, davayı 24 Ocak 2020 tarihine erteledi. Zanlının tutukluluğunun devam etmesine karar verildi. Baba Mustafa Damar ve eş Levent Şenel, dava çıkışında basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda yurttaşın izlediği davayı Vatan Partisi Öncü Kadın da yakından takip etti. Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, davayı Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# Ceren Damar # Ceren Damar Şenel # Hasan İsmail Hikmet