Tiramisunun 'babası' hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İtalyan tatlısı tiramisunun ''babası'' olarak adlandırılan Ado Campeol 93 yaşında yaşamını yitirdi. Campeol'ün yaşadığı Veneto'nun Bölge Valisi, ''şehir, yemek ve şarap tarihindeki bir yıldızı daha kaybetti.'' ifadesini kullandı.

Tiramisunun 'babası' hayatını kaybetti

Türkçe karşılığı ''beni al'' olan Tramisunun babası olarak biliniyordu. İtalya'da keşfettiği tatlı ile tüm dünyaya böyle nam saldı. 93 yaşında da hayata veda etti.

Dünyaca ünlü İtalyan tatlısı tiramisunun ''babası'' olarak ünlenen Ado Campeol yaşamını yitirdi.

Ünlü tatlıcının ölümü sonrası Campeol'ün yaşadığı Veneto'nun Bölge Valisi, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. ''Şehir, yemek ve şarap tarihindeki bir yıldızı daha kaybetti.'' ifadesini kullandı.

Kahve ve mascarpon peynirinin buluştuğu ünlü tatlının tiramusunun ilk kez Campeol’un eşi Alba ve restoran şefi ile restoranda yapıldığı sanılıyor.

Başka bir rivayete göre ise restoran şefi Roberto Linguanotto, vanilyalı dondurma yaparken içine yanlışlıkla mascarpon peynirinin düşmesi sonucu ortaya çıkan tiramisunun tarifini Campeol’un eşiyle paylaştı.

Tatlının, restoran menüsünde 1972'de yer aldığı ancak Campeol ailesi tarafından patentinin alınmadığı ifade ediliyor.

Türkçe karşılığı ''beni al'' olarak çevrilen tiramisunun çok sevildiği ve İtalyan mutfağının bir parçası haline geldiği belirtiliyor.

# şehir # italya # restoran # şarap # italyan # menü