Afrin'de çember planı devrede

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hedefinde Afrin'i tam çembere almak var. Türk ordusu ve ÖSO ilerliyor. Zaman içerisinde sivil tahliyesine de başlanacak. Afrin terörden temizlenirken sivil hassasiyeti ön planda. Öte yandan bölgeye Amerika'nın bulunduğu Menbiç ve Rakka'dan da teröristlerin gönderildiği bilgisi var. Türk ordusu ise çember planıyla ABD takviyesini boşa çıkaracak

Afrin'de çember planı devrede

Afrin kuşatma altında. Çember tamamlanmak üzere. Hilal kapanıyor. Amerika'nın kara gücü PKK/PYD için kıskaç daralıyor.

Bülbül, Raco, Şeran, Şeyh Hadid... Son olarak da Cinderes... Afrin yolu açılmış durumda. Plan ise bögeyi çembere almak.

Türk ordusu Afrin kent merkezi sınırına kadar yaklaştı. Ancak Zeytin Dalı Harekâtı'nda gelinen aşamada "hilal kapama" işlemi gerçekleşiyor.

Terör örgütünü hilal taktiği ile çevreleyen Türk ordusu hilali kapamak için kararlı operasyonlarını sürdürüyor.

Sivil hassasiyeti ise en üst seviyede. Yakın zamanda sivil tahliyesine başlanabileceği değerlendiriliyor.

Ancak Amerika her geçen gün kan kaybeden kara gücü PKK/PYD'ye çözüm yolu arıyor. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre son olarak 2 bin terörist Afrin'e doğru yöneldi. Teröristler Menbiç ve Rakka'dan yani Amerika'nın bulunduğu noktalardan gönderiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'i tam kuşatma altına alınıp, izole edilecek. Çember planıyla ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye takviyesi boşa çıkarılacak.

Diğer yandan Afrin merkezde sivillerin arasında saklanmaya çalışan teröristlerin de kaçacak yeri kalmayacak. Hilalin iki ucunun birleşmesiyle operasyonların daha da hız kazanacağı aktarılıyor.

ulusal.com.tr

# afrin # menbic # rakka # ÖSO