Soylu'dan Kavala çıkışı: ''Terörü finanse eden de teröre güç veren de Batı'dır''

Sorosçu Osman Kavala'nın tahliyesini isteyen ABD ve 9 ülkenin büyükelçisi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi. Bu ülkelerin Öcalan için de tahliye çağrısı yapabileceğini belirten "Bu tiyatroyu bırakmaları gerekir" dedi. Düzensiz göç ile mücadelenin de sürdüğünü ifade eden Soylu, İran'ın geçişleri durdurmak için kamp kurmaya başladığını söyledi.

Soylu'dan Kavala çıkışı: ''Terörü finanse eden de teröre güç veren de Batı'dır''

Atlantik cephesinin Türkiye karşıtlığına tepki gösterdi. Söz konusu cephenin desteklediği teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

ABD, Almanya ve Fransa'nın büyükelçilerinin de yer aldığı 10 ülkenin Sorosçu Osman Kavala için yaptığı tahliye bildirisine tepkiler sürüyor. Son açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi:

- Sadece terör örgütüyle mücadele etmiyoruz, terör örgütünün arkasındaki büyük bir akılsızlıkla mücadele ediyoruz.

- Terörü finanse eden de teröre güç veren, yön veren de Avrupa'dır, Batı'dır. Bunun maliyetini, mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye.

- Batı bu kafayı değiştirmesi lazım. Hukukun üstünlüğünden bahsedenler bunlar. Ne pervasız, ne edepsizsiniz siz ya! 10 büyükelçi diyecek ki şu adamı çıkarın! Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın PKK'nın oyuncağı Selahattin Demirtaş'ı çıkarmamızı da isteyebilirler. Hepsini isteyebilirler. Bu tiyatroyu bırakın.

Hak İş Sendikası'nın kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Bakan Soylu, ABD ve Avrupa ülkelerinin desteklediği teröre karşı mücadelenin sürdüğünü ifade etti.

- Türkiye'de bulunan terörist sayısı 180'in altına düştü. 167'yi aştı, bizim terör örgütünden ikna ettiklerimiz bu yıl. Terör örgütü Türkiye'den 46 kişiyi ikna edip dağa kaçırabiliyor. Biz onların içinden 167 kişiyi alabiliyoruz.

Soylu'nun gündeminde düzensiz göçe karşı mücadele de yer aldı. Taliban'ın Afganistan'da göreve geldikten sonra göçte durgunluk olduğunu ifade eden Soylu, İran'ın da önemli adımlar attığını açıkladı:

- Taliba'nın ilk göreve geldiği andan itibaren durgunluk söz konusu göç açısından. çok önemli bir göç dalgası İle karşı karşıya kaldığımızı söyleyebilirim elinden gelen her şeyi yapıyor İran ve ilk kez sınırlarında bir kamp kurmaya başladı.

# abd # terörist # terör # süleyman soylu # Afganistan # batı # afgan # taliban # Kavala # osman kavala # Avupa