Tahsin Şahinkaya hayatını kaybetti

Kenan Evren'in ölümünün ardından 12 Eylül darbesinin hayatta kalan son sanığı Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya, İstanbul'da vefat etti. 90 yaşındaki Şahinkaya'nın vefatı ile 12 Eylül davası da düştü

Tahsin Şahinkaya hayatını kaybetti

Kenan Evren'in vefatının ardından 12 Eylül döneminin hayatta kalan son ismi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle bir süredir Haydarpaşa GATA'da tedavi altında bulunan Şahinkaya, 90 yaşındaydı.

Anayasanın geçici 15. maddesinin 2010’daki anayasa değişikliği referandumu ile kaldırılması sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında dava açılmıştı. Evren ve Şahinkaya dava sonucunda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Davasının hayatta kalan tek sanığı Şahinkaya'nın ölümüyle birlikte davada düşmüş oldu.

Kenan Evren, uzun süre tedavi gördüğü GATA'da 9 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti. Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nejat Tümer böbrek kanseri sonucu 2011'de, Kara Kuvvetleri Komutanı Nurettin Ersin 2005 yılında, Jandarma Genel Komutanı Sedat Celasun ise 1998 yılında vefat etmişti.

Şahinkaya 1925 yılında Merzifon'da doğmuştu. Şahinkaya, 12 Eylül döneminde Milli Güvenlik Konseyi Üyeliği görevini de yürütmüştü.

Şahinkaya için Cumartesi günü saat 10'da, 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri tören düzenlenecek. Cenaze aynı gün Selimiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

ulusalkanal.com.tr

# kenan evren # tahsin şahinkaya