Perinçek'e takipsizlik kararı

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in, tahliye günü Silivri'de söylediği "cemaatin kökünü kazıyacağız" sözü üzerine yapılan şikayetler reddedildi. Silivri Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

Perinçek'e takipsizlik kararı

İşçi Partisi Lideri 6 yıllık tutukluluğun ardından Gülen örgütünün kökünü kazıyacağız dedi ve bu sözler şikayet konusu oldu.

7 kişi bu ifadeler üzerine savcılığa suç duyuru yaptı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı da şikayetler üzerine takipsizlik verdi.

Aynı gün, Tuncay Özkan da benzer bir konuşma yapmıştı.

Bursa'da ikamet eden 7 kişi İşçi Partisi Lideri Perinçek, Emekli Tuğgeneral Ersöz ve Tuncay Özkan'dan şikayetçi oldu. Gerekçe olarak "halkın bir kesiminin dini değerlerini aşağılama" iddiası gösterildi.

Savcılığa yapılan suç duyusunda skandal bir durum da yaşandı. Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören ve fiilen tahliye edilmeyen Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında da, hiç yapmadığı konuşma nedeniyle şikayetçi olundu.

Yetkisizlik gerekçesiyle Bursa'dan Silivri'ye gönderilen şikayetlerle ilgili soruşturmayı Savcı Tuba Şener yürüttü. Şener, Perinçek , Ersöz ve Özkan hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılık kararında, "şüphelilerin üzerlerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı" belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# Siliviri