Evlat nöbetinde 800. gün çağrısı: ''HDP bize lazım değil HDP'nin kapatılmasını istiyoruz''

Kaçırılan çocukları için PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye karşı isyan ederek Diyarbakır'ı eylem yerine çeviren aileler 800. günde Anayasa Mahkemesine seslendi. HDP'nin kapatılmasını isteyen aileler, "PKK'nın kökü kazınsın, çocuklarımız dağdan gelsin" dedi. Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, dağlardan gelerek gençlerin Türkiye'nin birliğine katılacağını söyledi.

Evlat nöbetinde 800. gün çağrısı: ''HDP bize lazım değil HDP'nin kapatılmasını istiyoruz''

Haber - Kamera: Ekrem Demir

800 günü geride bıraktılar. Gece gündüz soğuk sıcak demeden nöbet çadırında evlatlarının yolunu gözlediler.

Onlar Türkiye'de başlattıkları eylemle destan yazdı. PKK ve HDP'ya karşı meydan okudular. Kaçırılan çocukları için ellerinde Türk bayraklarıyla sokağa çıktılar.

Aileler Diyarbakır HDP il binası önünü eylem alanına çevirdi. Anneler HDP'nin bir an önce kapatılmasını istedi.

Eyleme evlat mücadelesi veren Hakkari ve Muş'taki aileler de katıldı.

"GENÇLER DAĞDAN GELEREK TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİNE KATILACAK"

Aileleri Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Diyarbakır şube üyeleri de yalnız bırakmadı.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, HDP ve PKK'nın sona yaklaştığını söyledi. Bu mücadelede annelerle birlikte olduklarını vurguladı.

# pkk # diyarbakır # hdp # vatan partisi # hdp kapatılsın # diyarbakır anneleri # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # ferdi tanhan # Diyarbakır evlat nöbeti # van evlat nöbeti # Vatan Partisi HDP # evlat nöbet # evlat nöbeti ne zaman başladı # evlat nöbeti nedir # evlat nöbeti Diyarbakır # evlat nöbetine bir aile daha katıldı # evlat nöbeti kaç aile # evlat nöbeti kavuşma # evlat nöbeti chp # evlat nöbeti son dakika # evlat nöbeti haberleri # evlat nöbeti hakaret # HDP evlat nöbeti # Vatan Partisi evlat nöbeti # Vatan Partisi diyarbakır # Vatan Partisi HDP kapatılsın