Çin Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye’ye geliyor. Wang, 2 günlük ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da görüşecek. Perşembe günü yapılacak görüşmelerde ikili ilişkiler ve koronavirüsle mücadele ele alınacak.

Çin Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye’ye geliyor.

Wang 24- 26 Mart tarihleri arasında 2 günlük resmi bir ziyarette bulunacak. Wang’ın resmi ziyaretine ilişkin Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada Wang’ın Cumhurbaşkanı tarafından ağırlanmasının ön görüldüğü belirtildi.

Ulusal Kanal’ın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre Wang’ın Cumhurbaşkanı ile 25 Mart’ta Ankara’da görüşmesi bekleniyor. Wang, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşecek. Bu görüşmenin aynı gün öğleden önce yapılması bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang’ın temaslarında önemli başlıklar gündemde olacak. Temaslarda ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası güncel konular ele alınacak. Koronavirüsle mücadele ve aşı çalışmaları da masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i 2017 deki ziyaretinde iki ülke arasında karşılıklı Suçluların İadesi Anlaşması imzalanmıştı. Erdoğan ile Wang arasındaki görüşmede bu anlaşmanın da gündeme geleceği belirtiliyor.

Türkiye ve Çin arasındaki iş birliği de görüşmelerdeki en önemli başlıklardan. Bir Kuşak ve Bir Yol projesinin geliştirilmesi Wang’ın temaslarında masaya yatırılacak. Türkiye tarafından başlatılan Yeniden Avrasya açılımı ile Çin ile ihracatın artırılması da gündeme gelecek.

# ankara # türkiye # erdoğan # ihracat # ziyaret # iş birliği # görüşme # çavuşoğlu # dışişleri bakanlığı # Avrasya # resmi ziyaret # Çin Halk Cumhuriyeti # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # Şi Cinping # Türkiye Çin ilişkileri # Türkiye Çin # çin dışişleri bakanı # Wang Yi Erdoğan # Türkiye Çin iş birliği # Türkiye Çin ticaret # Wang # Türkiye Çin ihracat # Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi # Çin Wang Yi # Wang Yi Türkiye