O iki hakim hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

F tipi örgüte yönelik bir iddianame daha kabul edildi. Kumpas davalarında da görev alan eski hakimler Murat Özçelik ve Mustafa Başer hakkındaki iddianameyi Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi onayladı. F tipi polis şefleri hakkında, yetkileri olmadığı halde tahliye kararı veren 2 hakim görevden uzaklaştırılmıştı

O iki hakim hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

F tipi örgüt üyesi tutuklu polisleri, yetkileri olmadığı halde tahliye etmeye çalışan hakimler hakkındaki iddianame kabul edildi.

Hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik, tutuklu polis şefleri hakkında yetkileri olmadığı halde tahliye kararı vermiş, bu hamlenin ardından HSYK tarafından görevden uzaklaştırılmışlardı.

Özçelik ve Başer hakkında hazırlanan iddianame Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tarafından kabul edildi.

İddianamede iki eski hakim de "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Görevi kötüye kullanmak", "Gizliliği ihlal" ile suçlanıyor.

Sanık Murat Özçelik, aynı zamanda Ergenekon kumpasında, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek hakkında tutuklama kararı veren hakimdi. Özçelik, tutuklanmasının ardından Perinçek'in Silivri'de tutulduğu hücreye konulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# Metin Özçelik # Mustafa Başer