Hac'daki 4 Türk'ten acı haber

Suudi Arabistan'da şeytan taşlama ibadetinin yapıldığı bölgede yaşanan izdiham faciayla sonuçlandı. Suudi yetkililer olayda ilk belirlemelere göre 4'ü Türk 753 hacının hayatını kaybettiğini, 887 kişinin de yaralandığı duyurdu. Olay yerinde kurtarma çalışmaları sürüyor ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Facianın ardından 5 Türk hacıya henüz ulaşılamadı. İran hayatını kaybeden 125 vatandaşı için 3 gün yas ilan etti.

Hac'daki 4 Türk'ten acı haber

Suudi Arabistan'da "hacıların şeytan taşlamaya gittiği" bölgede izdiham yaşandı. Kurban bayramını kana bulayan faciada son belirlemelere göre 753 hacı hayatını kaybetti. 887 kişi de yaralandı. Yaralılar Mina'daki 4 ayrı hastaneye gönderilirken bazı yaralılar helikopterlerle Mekke’deki hastanelere kaldırıldı.

İzdihamda 4 Türk hacı hayatını kaybettti. Hac idare Merkezi, hayatını kaybeden hacıların İzmir, Sivas, Samsun ve Yozgat'tan Mina'ya geldiğini duyurdu. Hacıların kimlikleri, ailelerine haber verildikten sonra kamuoyuna açıklanacak. Facianın ardından 5 Türk'ten ise henüz haber alınamadı.

Diyanet 5 Türk hacının durumunu netleştirmeye çalışıyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez açıklamasında Suudi Arabistan'ın organizasyonunu eleştirdi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Halid el-Falih ise yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği izdihamdan hacıları sorumlu tuttu. El Falih, “Hacılar talimatlara uysaydı bu trajedi yaşanmazdı” dedi.

Facia hacı adaylarının Mekke'ye beş kilometre uzaklıkta konakladığı Mina Çadır Kenti 204'üncü caddede meydana geldi. Caddenin hacıların şeytan taşlamadığı Cemerat'a giden ana yollar arasında olduğu öğrenildi.

Kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Facianın ardından İran’dan da açıklama geldi. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney, Mina’daki izdihamda en az 125 İranlı hacının da hayatını kaybetmesinin ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

İki hafta önce de Mekke'de, Mescid-i Haram'daki bir vincin devrilmesi sonucu 107 hacı adayı hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr

# suudi arabistan # hac # mina # kutsal topraklar # şeytan taşlaması