Sinop'ta doğan cüce buzağı görenleri şaşırttı

Sinop'ta 10 kilo doğan cüce buzağı herkesi şaşırttı. Sahipleri buzağıyı yaşatabilmek için evde besliyor. Diyarbakır'da da Bayram ailesi dondurucu soğukta doğan buzağıya evde bebek gibi bakıyor.

Sinop'ta doğan cüce buzağı görenleri şaşırttı

Sinop'un Boyabat ilçesinde 10 kilogram ağırlığında cücebuzağı doğdu.

Sefa Mahallesi'nde besicilik yapan Ali Kiren'e ait inek, 10 gün önce bir buzağı doğurdu. Buzağının çok küçük olduğunu ve ayağa kalkmakta zorlandığını gören Kiren, onu evlerinde beslemeye başladı.

Kiren'in talebi üzerine eve gelerek buzağıyı kontrol eden veteriner hekim Aydın Arukan, hayvanda dwarfizm (doğumsal cücelik) bulunduğunu belirledi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin kırsal Konuksever Mahallesine bağlı Karintarla mezrasında yaşayan Bayram ailesi de yeni doğan buzağıya evde bakıyor.

Mezrada çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ailenin ineği 1 hafta önce doğum yaptı. Gece dondurucu soğukta buzağının ahırda üşüdüğünü gören aile, buzağıyı eve aldı.

Bayram ailesi, buzağıya Fındık adını verdi. Fındık artık ailenin bir ferdi gibi.

Aile üyeleri, Fındık'ı halının üstüne battaniye sererek ısıtıyor, biberonla besliyor. Altını kirletmesin diye muşamba seriyor. Kirletse de temizliyor.

# diyarbakır # Sinop # çiftçilik # buzağı # cüce