Eski MİT elemanı Enver Altaylı'nın damadının savunma yalanı

FETÖ üyeliği suçundan 12 yıl hapis cezası alan eski MİT elemanı Enver Altaylı’nın damadı Metin Can Yılmaz hakkındaki gerekçeli karar tamamlandı. Dava boyunca söz hakkının engellendiğini iddia eden sanık Yılmaz’ın 62 saat söz aldığı gerekçeli karara yazıldı. Kararda sanığın yargılamayı uzatmak için çabalar gösterdiği de yer aldı.

Eski MİT elemanı Enver Altaylı'nın damadının savunma yalanı

FETÖ üyeliği suçundan 12 yıl hapis cezası alan eski MİT elemanı Enver Altaylı’nın damadı Metin Can Yılmaz hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

Eski bir MİT elemanını kaçırmaya çalışırken yakalanan Metin Can Yılmaz’ın yargılandığı dava 5 Kasım’da karara bağlanmıştı.

Zaman zaman savunma yapmaktan bilinçli olarak kaçan sanık Yılmaz, duruşmalarda söz hakkının engellediği iddiasını da sık sık dile getirdi. Ancak gerekçeli karara göre, sanık Yılmaz, ilk avukatının hazır olduğu 4’üncü celseden 26’ıncı celseye kadar geçen 12 günde 45 saat savunma yaptı.

Ayrıca esas hakkındaki mütalaa sunulduktan sonra da söz hakkı tanındığı belirtildi. Burada da 5 gün süren 9 celse boyunca 17 saat söz aldığı kaydedildi.

Dava boyunca 62 saat söz alan sanık Metin Can Yılmaz sorgusunun yapılmadığı iddiasıyla da Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı. Gerekçeli kararda bu adımın yüksek mahkemeyi yanıltma çabası olduğu belirtildi.

Kararda, sanığın dava boyunca sık sık reddi hâkim talebinde bulunduğu hatırlatıldı. Bu taleplerin davanın makul sürede tamamlanmasını engellemeye yönelik olduğu bildirildi.

Metin Can Yılmaz için neden taktir indirimi kullanılmadığı da gerekçeli kararda anlatıldı. Sanığın alaycı üslup ve davranışlar ile mahkemeye karşı olumsuz eylemlerde bulunduğu ifade edildi.

# fetö # anayasa mahkemesi # avukat # mahkeme # MİT # sorgu # enver altaylı # metin can yılmaz # enver altaylı damadı # enver altaylı fetö