''Erdoğan bölünmüş bir Türkiye'ye başkanlık edecek''

Başbakan Erdoğan'ın Soma'daki tavırları İngiltere'nin önde gelen gazetelerinde geniş yer buldu. Erdoğan hakkında yayımlanan makalelerde, "Erdoğan toplumu daha da kutuplaştırdı, modern tarihle paralellik taşımayan örnekler verdi" yorumu yapıldı.

''Erdoğan bölünmüş bir Türkiye'ye başkanlık edecek''

Financial Times, "Zapt edilemeyen Erdoğan bölünmüş bir Türkiye'ye başkanlık edecek" dedi, The Daily Telegraph"AKP''in Anadolu'daki maden işletmeleri patronlarıyla yakın ilişkiler kurduğunu" yazdı. İngiliz gazeteleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Soma faciasında aldığı tutumu bu sözlerle eleştirdi.

Financial Times Gazetesi'nde David Gardner imzasıyla yayımlanan makelede, Erdoğan'ın siyasi söylemleri ve tavrının ülkede "kutuplaşmaya yol açtığı" belirtildi.

Financial Times:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılacağı inancında olan Erdoğan'ın Soma'daki kazaya verdiği yanıt, kutuplaşan halk arasında yeni öfke dalgaları yarattı. Ülkeyi bir araya getirme, birlik sağlama zamanıydı. Bu, bir liderin yapacağı, özellikle de gelecekte cumhurbaşkanı olacak birinin yapması gereken şeydi. Erdoğan ve çevresindekilerin yaptığı ise bu inancı zayıflattı.

The Daily Telegraph gazetesi de Başbakan Erdoğan'ın Avrupa devletlerindeki maden facialarını örnek göstermesi eleştirdi.

The Daily Telegraph:

Modern tarihte meydana gelen bir felaketle doğru paralellikler taşımıyor. Fakat Türkiye'nin tecrübeli lideri, Viktorya döneminde kendi kendini yetiştirip kömür sanayiinin başına geçenler gibi ağzına geleni söylemekten korkmuyor.

AKP, Anadolu'daki maden işletmeleri patronlarıyla yakın ilişkiler kurduğu belirtilen makalede, hükümetin güvenlik konusundaki kötü siciline yönelik eleştirilere cevap vermek yerine sorumluluk saptırdığı vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # erdoğan # Financial Times # the daily telegraph