Bakanlıktan 100 dolar düzenlemesine ilişkin açıklama: Serbest piyasaya müdahale söz konusu değil

Hazine ve Maliye Bakanlığı 100 dolar üzerindeki döviz alım satımları için getirilen kimlik tespiti kararı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada alınan kararın serbest piyasaya müdahale olmadığı belirtildi.

Bakanlıktan 100 dolar düzenlemesine ilişkin açıklama: Serbest piyasaya müdahale söz konusu değil

Döviz alım satımında 100 dolar üzeri işlemlere kimlik ibrazı şartı geldi, Hazine ve Maliye Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, döviz alım satımının piyasada serbestçe gerçekleştiğini ve bu konudaki düzenlemeyle serbest piyasaya müdahalenin söz konusu olmadığı belirtildi.

Söz konusu değişiklikte 'işlem limitlerini belirlemeye' ifadesi sadece kimlik ibrazına yönelik olup, bu ifade 100 dolar limitini artırma veya azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi ifade etmektedir. Döviz alım satımı piyasada alıcılar ve satıcılar arasında serbestçe gerçekleşmektedir. Düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesi kesinlikle söz konusu değildir.

Bu kararla birlikte yetkili müesseseler, 100 dolar veya karşılığı Türk lirası tutarını aşan işlemler için müşterinin TC kimlik numarasını/pasaport numarasını veya vergi kimlik numarasını müşteriden temin etmek zorunda olacak.

# piyasa # Döviz # Hazine ve Maliye BakanlığI # Türk lirası # düzenleme # serbest piyasa