Öztrak: ''HDP'deki tartışmaları dikkatle izliyoruz, yorum yapmayacağız''

Ayhan Bilgen ve Altan Tan’ın HDP içinde başlattığı PKK isyanı ile ilgili CHP'den açıklama geldi. Tartışmaları dikkatle izlediklerini belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu konuda yorum yapmayacaklarını söyledi. Eski CHP milletvekillerin "partide program değişikliği çalışması yapılıyor" iddiasına da yanıt veren Öztrak, "böyle bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

Öztrak: ''HDP'deki tartışmaları dikkatle izliyoruz, yorum yapmayacağız''

HDP içindeki PKK tartışmasını dikkatle izlediklerini söyledi. Konunun “parti içi mesele” olduğunu öne sürerek yorum yapmadı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Öztrak MYK toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Eski CHP milletvekili Şahin Mengü, "Bugünlerde Ankara'da bir siyasi dedikodu dolaşıyor. CHP'de program çalışması yapılıyormuş" diye bir açıklama yapmıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu iddiayla ilgili gelen soruyu da yanıtladı.

Öztrak, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlaline rağmen yerel mahkemenin yeniden yargılanmasını reddettiği eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin de konuştu.

Yeni istihdam paketinde bulunan esnek çalışma ve pakete sonradan eklenecek verdi borcu yapılandırmasına da dikkat çekti Öztrak.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

# chp # hdp # ayhan bilgen # faik öztrak # altan tan