Kılıçdaroğlu'na dikkat çeken HDP raporu

CHP yönetimine HDP'ye ilişkin dikkat çeken bir rapor sunuldu. Kendilerine İktidar Hareketi adını veren bir grup partili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğu raporda HDP konusunda daha cesur olması gerektiğini iletti. Raporda, CHP'nin sağa kaydığına yönelik algıların da önüne geçilmesi istendi.

Kılıçdaroğlu'na dikkat çeken HDP raporu

Adalet yürüyüşünde HDP ile kol kola giren CHP yönetimine dikkat çeken bir rapor sunuldu.

Raporu kendisine CHP İktidar Hareketi adını veren bir grup partili hazırladı. Hareketin kurucusu Rufay Karahan ve beraberindeki heyet raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu. Milliyet gazetesinin haberine göre İktidar Hareketi parti içi muhalefet olmadığını belirtti.

Raporda merkez sağ partilerle yapılacak ittifaklarda partinin sol-sosyal demokrat değerlere bağlılığından koparılmadığının altı çizildi.

''Merkez sağ partiler ile yapılacak ittifaklarda partinin sol-sosyal demokrat değerlere bağlılığından koparılmadığı vurgulamasının yanında, HDP ve Kürt seçmen varlığını korkmadan, çekinmeden sosyal ve siyasal yaşamın gerçekliği ve bütünlüğü içerisinde değerlendirilmesinin gerekliliği anlatılmalıdır.''

Raporda ayrıca genel seçimlerin kazanılmasına yönelik çalışmalar içerisinde ittifakların gerekli olduğu da kaydedildi. İttifaklar yapılırken CHP’nin sol düşünceden uzaklaşıp sağa kaydığına ilişkin algı yaratılmaması gerektiği ifade edildi. "Parti tabanındaki ideolojik düşüncelerin dengeleri korunmalı" denildi.

Raporda parti örgütlerinde ekipçilik ve tarafçılık anlayışının terk edilmesi de önerildi. Genel Başkan tarafından imzalanacak bir genelge ve görsel bir hitap ile kararın örgütlere duyurulması gerektiğine dikkat çekildi. Bu karara uymayan örgütlere acil müdahale uygulanması da tavsiye edildi.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # rapor # chp hdp # ittifak # milliyet # Adalet Yürüyüşü # Demokrat # chp yönetimi # Kemal Kılıçdaroğlu HDP # İktidar Hareketi