İstanbul Valiliği’nden Suruç açıklaması

Suruç'ta hayatını kaybedenler için İstanbul'da düzenlenecek cenaze törenleriyle ilgili İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Törenlerde her türlü güvenlik önleminin alınacağını vurgulayan Valilik, yasanın suç saydığı eylemlerde bulunanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını duyurdu.

İstanbul Valiliği’nden Suruç açıklaması

İstanbul Valiliği, Suruç'taki patlamada hayatını kaybedenler için İstanbul'da düzenlenecek cenaze törenleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Törenlerde her türlü güvenlik önleminin alınacağını vurgulayan Valilik, yasanın suç saydığı eylemlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

İstanbul Valiliği, açıklamasında "Silah taşıma, molotof kokteyli atma, yüz kapatma, yasa dışı pankart, resim, döviz, levha, araç ve gereç taşıma gibi yasaların suç saydığı hareket ve davranışlarda bulunanlara karşı gerekli yasal işlem, tedbir ve müeyyidelerin uygulanacağından kimsenin tereddütü olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Protestoların Suruç'taki hain saldırı bahane edilerek yapıldığını aktaran İstanbul Valiliği, eylemlerin bilançosunu da açıkladı.

Eylemlerde toplam 51 kişinin gözaltına alındığını belirten Valilik, şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda el yapımı ve parça tesirli 3 bomba, 239 molotof kokteyli ve 25 litre benzin, pompalı tüfek ve bol sayıda fişek ile 10 adet havai fişek rampası ele geçirildiğini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

# şanlıurfa # İstanbul Valiliği # bombalı saldırı # intihar saldırısı # patlama anı # ankarada alarm # sanliurfada patlama