Türkiye'de normalleşme süreci başlıyor

Türkiye salgınla mücadelede adım adım normalleşme sürecine ilerliyor. Bunun için de 5 kriter belirlendi. İllerin durumuna göre "yerinde karar dönemi" başlayacak. Ancak vakalar bazı illerde yeniden yükselişe geçti. Kovid-19 vakalarının en yoğun olduğu illerin Karadeniz bölgesinde olduğu görüldü.

Türkiye'de normalleşme süreci başlıyor

Haber: Dilek Doğan - Kamera: Emre Alp Genç

Türkiye adım adım normalleşme sürecine ilerliyor. Kademeli normalleşmede 5 kritere bakılacak. Şehirlerdeki hastanelerin doluluk oranına da bakılacak

Normalleşme için belirlenen kriterler içinde illerin yüz bin kişide görülen vaka sayıları da dikkate alınacak. PCR testlerindeki haritaya da bakılacak. Kaç kişiye koronavirüs testinin yapıldığı kararlarda belirleyici olacak.

Şehirlerdeki 10-14 günlük süredeki salgının ilerleyişi de göz önünde bulundurulacak.

Şehrin yaş ve demografik durumu çerçevesindeki aşı durumu da dikkate alınacak. Kaç kişiye aşı yapıldığı "yerinde karar" döneminin belirleyici faktörlerinden birisi olacak.

İstanbul'da 3-4 ay önce kıpkırmızı olan HES haritası yeşile döndü ama veriler hala endişe verici.

Kentte geçen hafta yüz binde 60,19 olan vaka oranı yüz binde 68,23'e yükseldi.

Normalleşme konuşulurken bazı illerin vaka sayısındaki artışı göze çarpıyor. Kovid-19 vakalarının en yoğun olduğu illerin Karadeniz bölgesinde olduğu görüldü. 100 bin kişide vaka sayısının en yüksek olduğu il 228,40 ile Ordu oldu.

# istanbul # pandemi # koronavirüs # Kovid19 # vaka # karadeniz # normalleşme # salgın # PCR TESTİ # vaka sayıları # Kademeli normalleşme # mart # koronavirüs testi # vakalar # pcr # normalleşme süreci # salgınla mücadele # kısıtlamalar # PCR testleri # mart ayı normalleşme