F tipi örgüt 76 kriptolu telefonu 363 kez dinlemiş!

Yurtseverlere ve Cumhuriyete kurulan kumpaslar ilk kez bir iddianamede yer aldı. F-tipi örgüte yönelik kriptolu dinleme iddianamesinde Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarının sahte delillerle kurgulandığı belirtildi.

F tipi örgüt 76 kriptolu telefonu 363 kez dinlemiş!

F-tipi örgüte yönelik kriptolu telefonların dinlenmesi iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede bilirkişi ve uzmanların Telekomünikasyon ve İletişim Daire Başkanlığı sunucularında yaptığı ayrıntılı incelemelere yer verildi. Teknik çalışmalar sonunda üst düzey devlet yöneticilerinin kullandığı 161 kriptolu telefondan 76'sının 363 defa dinlendiği tespit edildi.

Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen ve eski TİB Başkanı Hasan Palaz'ın da şüpheli olduğu iddianamede toplam 28 kişiye dava açılması istendi. Şüpheliler “silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüsle” suçlandı.

İddianamenin en dikkat çekici bölümü ise F tipi örgütün bugüne kadarki faaliyetlerinin anlatıldığı tespitler oldu. Cumhuriyet Savcılığı, “F-tipi örgütün devlet kurumlarına sızabilmek için kendisine muhalif gördüğü isimlere kumpaslar kurduğunu” ifade etti.

"Fethullahçı Terör Örgütü; başta Ergenokon, Balyoz, Askeri Casusluk, Devrimci Karargah, Tahşiye ve Kozmik Oda soruşturmaları olmak üzere çok sayıda soruşturmada kurguladığı delillerle, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Emniyet Teşkilatında ve sivil toplum kesimlerinde kendisine muhalif gördüğü kişileri hedef alıp tutuklanmalarını sağlayarak tasfiye ettiği belirlenmiştir"

Bu ifadelerle birlikte Cumhuriyet'e ve yurtseverlere kurulan kumpaslar ilk kez bir iddianameye girmiş oldu.

Savcılık, örgütün “tüm devlet kurumları ele geçirdiğini düşündüğü noktada 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını başlattığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# tib # dinleme # yasa dışı dinleme # kriptolu telefon