Gez Direnişi'ne katılan 2 öğrenci önce yurttan atıldı sonra da bursu kesildi

Kocaeli'de iki üniversite öğrencisi Haziran Direnişi'ne katıldıkları için önce yurttan atıldı sonra bursları kesildi. Yurt yönetimi ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, gerekçe olarak yurt yönetmeliğini gösterdi.

Gez Direnişi'ne katılan 2 öğrenci önce yurttan atıldı sonra da bursu kesildi

Canan Ak ve Seda Macit. İki üniversite öğrencisi. Kocaeli'de Haziran Direnişine katıldıkları için önce yurttan atıldılar. Bir süre sonra ise devletten aldıkları kredi ve bursları kesildi.

Skandalın altında Kredili Yurtlar Kurumu'na bağlı Zekiye Gündoğdu Yurdu var. Delil Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nden, talimat KYK'dan, geldi.

Öğrencilere sunulan gerekçe ise yurt yönetmeliği... Suçları da, "Milli birlik ve bütünlük duygularını zedelemek..."

Olayla ilgili verilen soru önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "yurt yönetmeliği bunu gerektiriyor" dedi.

"İki kişinin, mevzuatla yasaklı kılınan eylemlere katıldıkları, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nce tespit edilerek kurumumuza bildirilmiştir. Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nin 23. Maddesi gereğince disiplin soruşturması başlatılmış ve 29 Ocak 2014 tarihinde adı geçen öğrencilerle ilgili ‘Yurttan Süresiz Çıkarma’ cezası onaylanarak kesinleşmiştir. "

ulusalkanal.com.tr

# öğrenci yurdu # Gezi Direnişi # burs