Ramazan'a Kovid-19 düzenlemesi: Teravih kılınacak mı? İftarlar nasıl olacak?

Vaka tırmanışlarının önüne geçmek ek tedbirler devreye sokuldu. Yaklaşan Ramazan ayı için de düzenlemeler yapıldı. Dinamik denetimler de artırılacak.

Ramazan'a Kovid-19 düzenlemesi: Teravih kılınacak mı? İftarlar nasıl olacak?

Haber: Dilek Doğan / Kamera: Emre Alp Genç

Rehavet havası ve genetiği değişen virüsün bulaş hızı nedeniyle ek tedbirler devrede.

Bakanlar Kurulu Türkiye'nin risk haritasını yeniden değerlendirmeye aldı. Kızaran tablonun önüne geçmek için yeni kararlar alındı.

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması, artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek.

Lokanta, restoran, kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

Yaklaşan Ramazan ayı için de düzenlemeler yapıldı. Buna göre ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Yeme -içme mekanları bir ay boyunca kapalı olacak. Paket servis yapacak.

Yine Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler yapılmayacak. Bu kapsamda dinamik denetimler de üst seviyeye çıkarılacak.

Öte yandan Teravih namazı için ise Sağlık Bakan Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca, ''Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek.'' dedi.

# türkiye # Kovid19 # sağlık bakanı # fahrettin koca # virüs # restoran # sahur # kısıtlama # lokanta # ramazan # iftar # teravih # rehavet