Bulgaristan'da acil toplantı

Bulgaristan'da Türkiye ilişkileri ile ilgili acil toplantı yapıldı. Devlet Başkanı Rumen Radev'in istihbarat yetkilileri, İçişleri Bakanı ve başsavcı ile yaptığı toplantıda Türkiye ile yaşanan gerilim ele alındı.

Bulgaristan'da acil toplantı

Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev, Türkiye’yle ilişkilerdeki gerilimi görüşmek üzere ülkenin istihbarat yetkilileri, içişleri bakanı ve başsavcıyı acil toplantıya çağırdı.

Bulgar Nova TV televizyonunun haberine göre Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev'in istihbarat kurumlarının başkanları, İçişleri Bakanı Plamen Uzunov ve Başsavcı Sotir Çatsarov'u çağırdığı acil toplantıda Türkiye'yle ilişkilerdeki gerilim ele alındı.

İki ülke arasındaki ilişkiler, Sofya'nın Ankara'yı ülkedeki seçimlere müdahale etmekle suçlaması üzerine gerilmişti. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı bunun üzerine Ankara'daki Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi" istişareler için geri çağırmıştı.

Daha önce de Sofya'daki Türk Büyükelçisi Süleyman Gökçe Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmış, Gökçe'ye "Bir Türk bakanının Türkiye'deki Bulgar vatandaşlarını Lütfi Mestan'ın lliderliğindeki DOST Partisi için oy kullanmaya çağırması nedeniyle" protesto iletilmişti.

Büyükelçi Gökçe'nin DOST partisinin seçim videosunda yer alması tepkilere sebep olmuş, bunun 'Bulgaristan'ın içişlerine doğrudan müdahale' olduğu belirtilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da çoğunluğu Türklerden oluşan DOST Partisi'nin seçim çalışmaları sırasında halka dağıtmak istediği yardım paketlerine el konmasına karşı çıkmıştı.

DOST Partisi, Rus savaş uçağının düşürülmesi olayında Türklerin en fazla temsil edildiği Hak ve Özgürlükler Partisi içinde çıkan fikir ayrılığından doğmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # bulgaristan # DOST Partisi # Rumen Radev