İzmir'in şebeke suyu lağım gibi koktu

İzmir’in 4 ilçesinde içme sularının kokması ardından hastanelere başvuruların artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi. Şikayetler üzerine İl Sağlık Müdürlüğü 18 noktadan numune aldı.

İzmir'in şebeke suyu lağım gibi koktu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in de kabul ettiği su sorunu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. 18 noktadan su numunesi alındı. İçme suyundaki kötü koku ve renk değişiminin nedeni analiz edilecek.

İzmir’de 19 Haziran’da musluktan akan sudan lağım kokuları geldi. Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Menderes ilçelerinde sadece lağım kokusu değil, suyun rengi de değişti.

Aynı günün akşamı şebeke suyundan etkilendiği iddia edilen yurttaşlar Acil Servislere başvurdu.

Şikayetlerin artması üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 18 noktadan analiz için su numunesi aldı.

Sağlık Müdürlüğü, ilk bulgulara göre sudaki klor seviyesinin yeterli olduğunu duyurdu. Alınan su örnekleriyle kapsamlı bakteriyel analizler yapılacak. Sonuçlar ise 72 saat içinde çıkacak.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü içme suyunun lağım gibi koktuğu bölgelerdeki hastanelere mide ve bağırsak iltihabı bulgusu ile gelen kişi sayısının bir önceki haftaya göre yüzde 15 arttığını açıkladı. Bu durumun İzmir’in içme suyundan kaynaklandığı kapsamlı bakteriyolojik analizler sonucunda belirlenecek.

Tunç Soyer tepkilere karşılık verdi.

Soyer, ''Sadece klor dozajı ile ilgili bir sorun'' dedi.

Bu açıklama tepkileri zirveye taşıdı. Soyer’in “milletin aklı ile dalga geçtiği” belirtildi.

# su # izmir # şebeke suyu # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Tunç Soyer # buca # menderes # karabağlar # gaziemir # musluk suyu # İl Sağlık Müdürlüğü