Altındağ provokasyonu kontrol altına alındı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşanan provokasyon kontrol altına alındı. Olaylarla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 148 oldu. Şüphelilerin 64’ünün yağma, kasten yaralama hırsızlık, uyuşturucu gibi birçok suçtan sabıka kaydı çıktı.

Altındağ provokasyonu kontrol altına alındı

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

Kışkırtma saldırılarına karşı teyakkuza geçildi. Olayların yaşandığı mahallelerde gece gündüz nöbet tutan polis yeni kışkırtmalara karşı önlemlerini aldı.

Provokatif olayların yaşandığı Altındağ ilçesi Battalgazi mahallesinde sessizlik hakim. Güvenlik güçleri neredeyse her mahalle başına kontrol noktası oluşturdu.

Ankara'nın Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi’nde 10 Ağustos’ta iki grup arasında çıkan kavgada bir Suriyeli sığınmacı, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın isimli genci bıçakladı. Olayda Yalçın, hayatını kaybetti.

Olay sonrası toplanan bir grup ise sığınmacıların yaşadığı ev ve işlerini yağmaladı. Bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edilmesiyle olaylar kontrol altına aldı. Mahallelerde nöbet tutan polisler, provokasyona karşı vatandaşlarla konuşup, dışarıdan giriş çıkışlara karşı da dikkatli.

Bu sırada harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü, 12 Ağustos’ta provokasyon yapan ve olaya karışan 76 kişiyi yakaladı. Bu şüphelilerden 38’inin “Yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti yapma” suçlarından sabıkası olduğu açıklandı.

Sosyal medyada provokasyon yapan ve olaylara karıştığı belirlenen 76 kişinin Ankara Emniyeti'nde işlemleri devam ediyor. 12 Ağustos akşamı olaylara karıştığı belirtilen 72 kişi daha gözaltına altına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 28’inin birçok suçtan sabıkası çıktı.

Emniyetten yapılan açıklamada, yakalanan şüphelilerin 29’u hakkında idari, 43’ü hakkında da adli işlemin başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan sığınmacı sorununun çözümüne ilişkin bir açıklama da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’ndan geldi. Feyzioğlu, provokasyon uyarısı yaptı:

- 10 bin kilometre uzakta Suriyelilerle çatışmanın pususuna yatanlar var. Ülkemizde iç istikrarsızlık isteniyor. Türkiye üzerine senaryolar vardır, belli güçler provokasyon peşindedirler. Bunu bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz, ortam yaratmamamız lazım. Provokasyonlara karşı tetikte olunmalıdır. Suriyeli geçici göçmenler sorununun çözümü Suriye devleti ile anlaşmaktan geçer. Düzensiz göçmenlerin ülkelerine dönmeleri için başta diplomatik olmak üzere her türlü girişimin yapıldığı açıklanmalı

# ankara # gözaltı # şüpheli # hırsızlık # Altındağ # yağma